شیراز شهری که در سالانه میزبان مسافران و گردشگران زیادی می باشد امروزه به یک مکان مهم و دست نیافتنی در صنعت گردشگری در ایران و خاورمیانه تبدیل شده است .نحوه برخورد و لهجه شیرین مرمان شهر شیراز و میهمان نوازی فوق العاده آنها امروزه زبان زد خاص و عام می باشد و غیر ممکن ها را در آن می بینید .کمتر پیش آمه به شیراز بروید و دست پر نرگردید .قطعا گوشی موبایل شما جایی برای گرفتن فیلم یا عکس ندارد چون در این شهر زیبا هنر عکاسی را بصورت عملی یاد خواهید گرفت .در قبل درباره آب و هوا و جغرافیا و زبان مردم شیراز صحبت کردیم اینبار هم برای آشنایی بیشتر شما همسفران محترم درباره مذهیب و دین این شهر صحبت میکنید پس با ما برای درک بیشتر شهر شیراز همراه باشید .
مذهب در شهر شیراز
پس از ورود اسلام و حمله ی اعراب به ایران، شهر استخر (شهری باستانی در استان فارس) سقوط کرده و شیراز اهمیت یافت.در دوره آل بویه و در قرن چهارم هجری قمری، شیراز در زمان علی (عمادالدوله) و حسن (رکن الدوله) و عضد الدوله دیلمی به پایتختی حکومت برگزیده شد. عضدالدوله در این شهر اقداماتی بسیاری انجام داد از جمله ساخت کاخی با کتابخانه ای بسیار غنی، بیمارستان عضدی، نخستین بنای بقعه علی بن حمزه (ع)، بنای گهواره دید، شهرکی به نام "گرفناخسرو"بازاری طولانی و...
در دوره حکومت آل بویه ، به زرتشیان بسیار بها داده شد و در هنگام فرارسیدن جشن مهرگان و نوروز به راحتی بازار شهر را چراغانی می کردند و هیچ کس حق تعرض به اقلیت های دینی را نداشت؛ تا آنجا که عضدالدوله زمانی که با خبر شد مسلمانان شیراز علیه زرتشتیان اغتشاش کرده اند، برای تبیه مسلمانان لشکری را به شیراز فرستاد.اتابکان نیز این شهر را بسیار آباد کردند و بناهای زیادی از جمله بازار، آب انبار، مدرسه، بیمارستان و کاروانسرا، قنات زنگی، مسجد نو، بنای نخستین بقعه بر مزار حضرت شاهچراغ (ع) و بنای آجری آبش خاتون را در شیراز ساختند. اتابکان حتی با تدبیر خود و پرداخت مالیات به مغولان توانستند از حمله چنگیز خان به این شهر جلوگیری کنند و شیراز در این حمله در امان ماند. پس از آن نیز با تسلیم شدن "شاه شجاع فرماندار فارس"، شیراز از حمله و آشوب تیمور حفظ شد.قرن هفتم هجری، قرن درخشیدن شیراز با دانشمندان و هنرمندان و ... آن بود. در این قرن به خاطر تشویق حاکمان عصر، شیراز تبدیل به مرکزی پیشرو در علم و هنر و فرهنگ شد و به دارلعلم شهرت یافت. از بزرگان این دوره می توان به سعدی، حافظ، روزبهان و ملاصدرا اشاره کرد. اسلام دین اغلب مردم شیراز است.در گذشته یهودیان بسیاری در این شهر ساکن بودند که در سده بیستم به آمریکا و اسراییل مهاجرت کرده اند، اما در این شهر همچنان چند هزار هموطن یهودی ساکن هستند. هموطنان مسیحی به خصوص فرقه پروتستان مانند انگلیکن و پرسبیترین در شیراز زندگی میکنند ویک کلیسا برای ارمنه و کلیسایی دیگر برای انگلیکن در این شهر وجود دارد.در دوره ای شیراز سکولارترین شهر ایران میباشد. اگرچه دین اکثر مردم شیراز اسلام میباشد. بیشتر یهودیان شیراز در طی پنجاه سال دوم سده بیستم به اسراییل و آمریکا مهاجرت کردهاند. این شهر هنوز پذیرای اقلیتی ۶۰۰۰ هزار تنی از یهودیان میباشد. به دلیل فعالیتهای تبلیغاتی مسیحی در قرون نوزده و بیستم میلادی گروههای کوچکی از مسیحیان فرقه پروتستان مانند انگلیکن و پرسبیترین در شیراز زندگی میکنند. در حال حاضر در شیراز دو کلیسای فعال وجود دارد که یکی متعلق به ارامنه و دیگری متعلق به کلیسای انگلیکن میباشد.چندی پیش به جهت دفاع از دین داری مردم شیرازغلاممهدی حقدل در گفتوگو با خبرنگار فارس در شیراز اظهار داشت: همانطور که بزرگان این استان بیان کردند مطالب بیان شده در مورد رتبه شیراز در سکولاریسم صحت ندارد.وی ادامه داد: به شهری که 5 هزار و 200 شهید تقدیم اسلام و انقلاب کرده نمیشود چنین واژهای را اطلاق کرد.رئیس شورای اسلامی شهر شیراز اضافه کرد: امروز ما با یک سری اطلاعات بدون منبع مواجه هستیم و هر کس بهزعم خود اطلاعات و آماری میدهد در حالی که در احادیث و روایات ما تأکید شده که حتی بر فرض صحت، ما حق افشای منکر را نداریم.
حقدل تصریح کرد: این شهر به شهیدپروری، بزرگی و دلاوری معروف است و ما نباید فراموش کنیم که مردم شیراز یک روز زودتر از نهم دی و در تاریخ هشتم دیماه به فتنه اعتراض کردند و به خیابانها آمدند و چطور میتوانیم این مردم را سکولار بخوانیم.وی بیان کرد: ما این مسائل را قبول نداریم چراکه مردم شیراز در شمار دینمدارترین مردم کشور هستند که در برنامههای شبهای احیا، راهپیماییهای ملی، مراسمات مذهبی و اعتکاف تجلی این دینمحوری مردم را میبینیم و به مردمی که دین، محور زندگی آنها است نمیتوان سکولار گفت.رئیس شورای اسلامی شهر شیراز ابراز داشت: وقتی فرد یا گروهی سکولار خوانده میشود یعنی دین حداکثر در حد مسائل شخصی برای آنها مطرح است اما مردم این استان و شهر شیراز در حمایت از نظام دینی بارها و بارها به میدان آمده و از آرمانهای انقلاب قاطعانه حمایت کردهاند، به همین دلیل این اخبار و آمارها صحت ندارد.به گزارش فارس، در تحقیقی که در دانشگاه شاهد تهران انجام پذیرفته، مدعی شده از 28 مرکز استان در ایران، دینداری در زاهدان، اردبیل، کرمان و قم بیشتر از سایر استانهاست و کمترین میزان گرایش مذهبی در رشت، تهران، اهواز و کرمانشاه دیده میشود.
طبیعت در شهر شیراز به چه شکل است
شیراز شهری که که حداقل یک فصل را به نام خودش ثبت کرده را نیمتوان با جن خط دست نوشته بیان کرد برای این مهم باید وقت گذاشت و تامل کرد و نوشت .به نظر ایرونا نوشتن از شهری با این حجم از مناظر طبیعی بکر و زیبایی های بی مثال را باید خیلی جامع تر از چیزی که تا به حال خوانده اید نشر کرد اما ما در این مقاله برای همسفران تور شیراز خود تلاش میکنیم تا بصورت مختصر تعدادی از ااکن طبیعت گردی شهر را برای شما بیان کنیم .برای ادامه این متن با ایرونا همراه باشد .از دیدنی های طبیعی شیراز میتوان به آبشار مارگون ، تنگ بستانک ، دریاچه مهارلو ، آبشار فدامی ، دریاچه پریشان ، غار شاپور ، آبشار کوهمره سرخی ، دریاچه های هفت برم ، چشمه شش پیر، تنگ براق ، تنگ تیزآب ، چشمه گلابی ،دشت ارژن ، چله گاه و ...اشاره کرد .یکی از دلایلی که شیراز را برای منابع طبیعی سفر میکنند وجود آبشار ها و چشمه ها و دریاچه و حوزچه های آبی است که رخت از سر و روی و ذهن و فکر شما همسفران محترم تور شیراز برمیدارد و در آب روان خود جاری میکند .